Прес-центр16 квітня 2020, 10:04

«Велике будівництво», тепер на шляху від Новоайдара до Сєвєродонецька

На Луганщині щоденно набирає розвитку амбітний проєкт #Велике_Будівництво.

15 квітня 2020 року до фрезувальних робіт на дорозі Т-13-06 Сєвєродонецьк – Новоайдар приступив ще один підрядник. Очікується, що ближчими днями будуть працювати всі три підрядні організації по всій дорозі, яка з’єднує Сєвєродонецьк та Станицю Луганську.

15 квітня 2020 року очільник Служби автомобільних доріг у Луганській області Павло Цубер особисто перевірив початок роботи дорожників ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Роботи стартували у смт Новоайдар в сторону Сєвєродонецька. Звідси «Автомагістраль-Південь» буде проводити поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-13-06 Сєвєродонецьк – Новоайдар, на ділянці км 7+400 – км 44+960 у Луганській області.

Фахівці називають «Автомагістраль-Південь» одним з визнаних лідерів у сфері дорожнього будівництва в Україні. Компанія працює в більшості регіонів країни, реалізує найбільш масштабні та важливі інфраструктурні проєкти.

«Сьогодні на дорозі Т-13-06, у Новоайдарі розпочалися фрезерувальні роботи, які проводять дорожники «Автомагістраль-Південь». Буквально вчора, разом з головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Гайдаєм ми відвідали Станицю Луганську та побачили як працює інший підрядник – «Онур Конструкціон Інтернешнл», - розповів Павло Цубер.

– Днями очікуємо третього підрядника ТОВ «Ростдорстрой», який буде проводити поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Н-21, на ділянці км 39+960 - км 71+960.
Роботи планується розпочати 22-23 квітня зі Щастя до Новоайдара.

Наведені мною факти свідчать про те, що карантин не зупинить проєкт «Велике Будівництво». У нас все відбувається за планом, згідно з графіком проведення ремонтних робіт».

Загальна протяжність дороги від Станиці до Сєвєродонецька – 123 кілометри. Роботи з поточного ремонту виконуються в рамках проєкту «Велике Будівництво». Цей амбітний проєкт був ініційований головою держави та Укравтодором.

Нагадаємо, на початку весни тендери були проведені Службою автомобільних доріг у Луганській області у системі ProZorro. Хід ремонту, відповідність технологічному циклу знаходиться під контролем замовника – Служби автомобільних доріг у Луганській області.

Згідно з рішенням українського Уряду, попри карантин, роботи з проекту #Велике_Будівництво не припиняються.

Представник підрядника ТОВ «Автомагістраль-Південь», керівник проєкту на Луганщині Микола Азацький повідомив, що зараз розпочаті роботи з фрезерування старого асфальтобетонного покриття.

Зараз роботи тривають в смт Новоайдар. Невдовзі, після фрезерування перших ділянок дороги, розпочнуться роботи з облаштування основи дороги з органо-мінеральної суміші. Потім дорожники будуть укладати нижній вирівнюючий шар асфальтобетонного покриття.

«Фрезерування стартувало 15 квітня і буде проходити щоденно. Плануємо за зміну «проходити» до 8000 кв метрів фрезерування. Всі роботи з фрезерування (по всій дорозі Т-13-06 Сєвєродонецьк — Новоайдар, на ділянці км 7+400 - км 44+960) плануємо закінчити до кінця травня.

Наступний етап – укладання основи дороги з органо-мінеральної суміші. Друга бригада слідом виконує влаштування дорожньої основи. Укладати будемо на підготовлених, вже відфрезерованих ділянках. Такі роботи ми розпочинаємо 20 квітня. За зміну плануємо «проходити» близько 1 км дороги, тобто за зміну 2000 тон суміші. Даний етап – укладання шару основи по всій ділянці дороги плануємо закінчити до кінця червня.

Наступний етап – проведення робіт з укладання нижнього вирівнюючого шару з крупнозернистого асфальтобетону. Початок робіт – з 25 квітня (на перших підготовлених ділянках). Роботи з укладання нижнього вирівнюючого шару з крупнозернистого асфальтобетону (по всій ділянці дороги) плануємо закінчити у середині липня.

Кінцевий етап – покладання верхнього шару з дрібнозернистого асфальтобетону. Окрім того, будуть проведені роботи з планування узбіч та вирубки порослі» - розповів Микола Азацький.

По факту, мова йде про створення нової, якісної та сучасної дороги.

Про хід виконання робіт — читайте у наступних повідомленнях Служби автомобільних доріг у Луганській області. Для цього вам необхідно підписатися на сторінку Служби автомобільних доріг у Луганській області у Фейсбуці, а також на сайт Укравтодору.

За сприятливих погодних умов та за належного фінансування, всі строки виконання робіт будуть виконані дорожниками «Автомагістраль-Південь».

За словами Миколи Азацького, на Луганщині буде працювати потужна сучасна техніка ведучих закордонного виробництва. Тут, на ділянці від Новоайдару до Сєвєродонецька, будуть працювати 30 одиниць дорожньо-будівельної техніки (фрези, котки, асфальтоукладачі), близько 40 самоскидів.

Наприклад, зараз роботи виконуються потужною фрезою WIRTGEN 200 (Німеччина). Знімається близько 100 мм старого асфальту (товщина) до потрібного уклону. Щоденно зрізується до 8000 кв метрів дорожнього полотна. Ширина захвату фрези WIRTGEN 200 – два метри.

Варто зазначити, що під час проведення робіт дорога не перекрита, роботи ведуться по одній стороні. Втім, такі ускладнення у русі потребують особливої уваги з боку водіїв, дотримання швидкісного режиму. Безпека руху забезпечена відповідними знаками та попереджувальним регулюванням. Всі співробітники проінструктовані щодо безпечного проведення дорожніх робіт.

«Під час виконання робіт рух транспорту організовано однією половиною проїзної частини у реверсному режимі, тому перепрошуємо водіїв за тимчасові незручності та звертаємо увагу на встановлені тимчасові дорожні знаки, необхідність дотримання правил дорожнього руху та вказівок регулювальників» – додав Микола Азацький.

Нагадаємо, цього року Укравтодор має амбітний план оновити понад 4000 км українських доріг. В умовах загальнонаціонального карантину Укравтодор продовжує «Велике будівництво». Нагадаємо, проєкт «Велике будівництво» був ініційований президентом України Володимиром Зеленським.

Нагадуємо, на території Луганської області налічується 5 898 км автомобільних доріг загального користування, у тому числі на контрольованій території – 3 616 км. У тому числі 1 177 км доріг державного значення (національні – 274,8 км, регіональні – 222,5 км, територіальні – 679,8 км), та 2 439 км – місцевого значення. Дороги місцевого значення знаходяться на балансі Луганської облдержадміністрації та органів місцевого самоврядування.

Служба автомобільних доріг у Луганській області звертається до водіїв з проханням бути пильними та максимально уважними в місцях проведення дорожніх робіт. На дорогах працюють люди! Будьте уважними та взаємоввічливими.

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Луганській області.

Слідкуйте за новинами! Підписуйтесь на сторінку Служби автомобільних доріг у Луганській області у Фейсбуці.