Прес-центр23 червня 2020, 16:06

Відбулась колегія Станично-Луганської райдержадміністрації.

23 червня 2020 року голова районної державної адміністрації Юрій Золкін провів чергове засідання колегії райдержадміністрації. У роботі колегії взяли участь голова Станично-Луганської районної ради Віктор Мягкий, заступник голови районної державної адміністрації Ірина Костан, керівник апарату Юрій Гриценко, керівники відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації, член громадської ради Олександр Левенець, інші члени колегії.

Члени Колегії розглянули такі питання:

1. Про результати оцінки діяльності Станично-Луганської райдержадміністрації за 1 квартал 2020 року, доповідач начальник відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики, захисту довкілля та економічного розвитку Олександр Фоменко;

2. Про виконання Програми соціально-правового захисту дітей у Станично- Луганському районі на 2019-2021 роки, доповідач начальник служби у справах дітей Олексій Гавриш;

3. Про стан виконавської дисципліни в райдержадміністрації, доповідач начальник відділу управління персоналом, організаційної роботи, документообігу та контролю апарату райдержадміністрації Ольга Савічева.

Під час обговорення другого питання, Юрій Золкін, звернув увагу присутніх, що починаючи з наступного року, функції захисту дітей переходять до новостворених ОТГ. Це потребує завчасного прийняття кадрових, фінансових рішень з боку ОТГ, для забезпечення безперервного, сталого захисту дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Тому, для реалізації цих заходів, начальнику служби у справах дітей райдержадміністрації було надано доручення налагодити співпрацю з сільськими, селищними радами, які в майбутньому стануть центрами об’єднаних громад, та сумісно розробити план створення служб у справах дітей у кожній ОТГ, або прорахувати варіант створення однієї служби у справах дітей, яка буде обслуговувати три ОТГ, з огляду на те, що усі дитячі будинки сімейного типу та більшість прийомних сімей знаходяться у Станично-Луганській ОТГ.

За підсумками засідання колегії райдержадміністрації всі питання були опрацьовані.