Прес-центр6 березня 2018, 12:03

Відбулась робоча зустріч голови райдержадміністрації Юрія Золкіна з експертом Офісу реформ у Луганській області Ігором Агібаловим

В залі засідань райдержадміністрації відбулась робоча зустріч голови райдержадміністрації Юрія Золкіна з директором Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігорем Агібаловим, заступником виконавчого директора Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області Альбертом Зінченко та сільськими й селищними головами з приводу питань децентралізації та добровільного об'єднання територіальних громад.

Під час зустрічі були обговорені питання створення об'єднаної територіальної громади з центром у селищі Широкий, а голови суміжних з селищем Широкий громад, від Ігоря Агібалова та Альберта Зінченко отримали відповіді на всі турбуючи питання, які від імені мешканців надали голови суміжних громад. Головам громад запропоновано продовжити роз'яснення мешканцям переваг об’єднання громад, а виходячи з того, що майбутня Широківська об'єднана територіальна громада буде мати певну довжину, розробити план розміщення служб та органів об'єднаної територіальної громади таким чином, щоб кожен мешканець мав рівні можливості доступу до адміністративних послуг.

Особливим питанням було обговорення об’єднання двох самих великих та суміжних рад, Станично-Луганської та Валуйської. Оскільки деякі питання цього об’єднання зрозумілі, а деякі дуже суперечні, запропоновано продовжити громадські обговорення у громадах, і приймати подальші рішення тільки на підставі узгоджених та обговорених з обома громадами питань.

Також Ігор Агібалов нагадав, що процес, саме добровільного об’єднання територіальних громад, має термін, після спливу якого об’єднання територіальних громад буде проходити строго згідно перспективного плану формування територій громад.