Прес-центр13 квітня 2018, 14:04

Відбулась зустріч освітян Станично-Луганського району з директором Департаменту освіти і науки Луганської ОДА - ВЦА Юрієм Стецюком

12 квітня 2018 року у конференц-залі Станично-Луганської райдержадміністрації відбулась зустріч освітян Станично-Луганського району з директором Департаменту освіти і науки Луганської ОДА - ВЦА Юрієм Стецюком, який ще раз зупинився на окремих статтях Закону України «Про освіту», обґрунтував перевагу опорних шкіл, розповів про результати моніторингу впровадження в області дослідно-експериментальної роботи Всеукраїнського рівня з теми «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти».

Друга частина зустрічі була присвячена питанням децентралізації та формування об’єднаних територіальних громад. Дмитро Дрожжин, радник Луганського відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» та Ольга Терент’єва, радник Луганського відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» доступно розказали про основні засади проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку та наявні можливості (джерела) фінансової підтримки розвитку територій, про розвиток освіти регіону в умовах процесу децентралізації.

На зустрічі був присутній голова райдержадміністрації Юрій Золкін, який опікується станом освіти у своєму районі. Він активно підтримував діалог, спонукав до рішучих дій щодо впровадження реформ.