Прес-центр27 лютого 2019, 14:02

Відбулися збори керівного складу районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області.

27 січня, 2019 року, в Станично-Луганській райдержадміністрації відбулися збори керівного складу районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області.

Захід із підбиття підсумків роботи за цим напрямом у 2018 році і визначення основних завдань на поточний рік проведено головою райдержадміністрації Юрієм Золкіним.

Звітуючи, заступник голови райдержадміністрації Юрій Гриценко, зокрема, повідомив, що всі заплановані заходи, які проводились органами управління та силами цивільного захисту Станично-Луганського району, були спрямовані на забезпечення достатньої готовності й оперативності реагування на надзвичайні ситуації, реальний захист населення і територій від впливу факторів техногенного та природного характеру, удосконалення процесу управління під час виконання покладених завдань з метою реалізації державної політики в цій сфері.

Загалом протягом року в районі виникли 2 надзвичайні ситуації, 178 пожеж, де загинуло 1 особа, травмовано 5 осіб, врятовано 1 особу. Прямі збитки від пожеж склали 4 млн.880 тис.грн. У порівняні із 2017 роком кількість пожеж зменшилася на 33,59 %.

Юрій Золкін звернув окрему увагу на обов’язки керівників цивільного захисту територій, забезпечення протипожежних заходів, оповіщення населення, готовність до використання за призначенням захисних споруд цивільного захисту, виконання заходів з підготовки та пропуску повені та паводків у 2019 році, забезпечення розмінування територій.

За вищевказаним питанням також відзвітували представники Станично-Луганського МРВ ГУ ДСНС, ДП «Станично-Луганське ДЛМГ», КУ «Станично-Луганське РТМО» та філії «Станично-Луганський райавтодор».

За підсумками зборів прийнятті рішення з питань життєзабезпечення населених пунктів та території району протягом підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводків у 2019 році, проходження протипожежного та купального періоду, проведення технічної інвентаризації та приведення в належний стан захисних споруд цивільного захисту, забезпечення утримання системи оповіщення населення, створення та поповнення матеріальних резервів та інш.