Прес-центр20 червня 2018, 08:06

Відбулось засідання круглого столу щодо подальшого розвитку та роботи Станично-Луганського РТМО

За “круглим столом” зібрались голова райдержадміністрації Юрій Золкін, заступники голови райдержадміністрації Сергій Ісаєв та Ірина Костан, заступник голови райради Максим Миронов, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, депутати районної ради, в.о. головного лікаря РТМО Валерій Іванов та завідувачі відділень ЦРЛ, представники громадськості.
Впродовж майже двох годин тривала дискусія. Спочатку Юрій Золкін розповів присутнім ті факти та обставини в яких ми об’єктивно знаходимось і повинні обов’язково це враховувати, бо подальше ігнорування реальної ситуації в стані медицини району й надалі буде обходитись дуже дорого бюджету району.
Сергій Ісаєв доповів про плани масштабного ремонту, як самої будівлі ЦРЛ так і допоміжних будівель, дозвіл на який надали депутати районної ради на останній сесії. Але для цього завідувачі відділень ЦРЛ, як фахівці медицини, повинні надати чітке бачення майбутнього ЦРЛ, тобто які відділення повинні бути у лікарні та їх "потужність", які послуги буде надавати ЦРЛ тощо.
В свою чергу колектив ЦРЛ розповів про те з якими труднощами стикаються вони у роботі.
За підсумками засідання було прийнято рішення в найкоротший термін завідувачам відділень надати пропозиції щодо подальшої роботи відділень, можливої оптимізації використання площ відділень, їх об’єднань, для розробки проектно-кошторисної документації по ремонту ЦРЛ. Це надасть можливість залучити кошти міжнародних організацій або державних фондів.