Прес-центр17 травня 2018, 14:05

Вишиванка — символ Батьківщини, дзеркало народної душі!

Станиця Луганська приєдналася до святкування Дня Європи в Україні та Всесвітнього Дня вишиванки.

У ці травневі дні все європейське співтовариство відзначає День Європи. Цей день став символом нового початку, вільного та успішного шляху. А саме сьогодні весь світ святкує Всесвітній День вишиванки. В такий спосіб намагаються зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. В цей день прийнято одягати вишиванку на роботу, навчання або просто на прогулянку. Кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до школи чи садочка.

17 травня 2018 року учні шкіл селища підготували святковий флешмоб «З вишиванкою в серці», який пройшов за участі голови райдержадміністрації Юрія Золкіна, заступника голови районної ради Максима Миронова, працівників трудових колективів підприємств, установ, організацій району, військовослужбовців та дітей різного віку. Всі учасники заходу прийшли у вишиванках. Надзвичайно приємно спостерігати, що вишиванка заслужено повертає свою популярність не лише як святковий, але й повсякденний одяг. Сьогоднішнє свято показало, що вишиті сорочки та вишиванки будуть оберігати нас, наділяти силою рідної землі.

Близько двохсот дітей та дорослих, одягнених у вишиванки, виконали танок, щоб привернути увагу до збереження споконвічних народних традицій створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

Окрасою свята став сольний виступ Вікторії Мироненко, фіналістки конкурсів «Яскраві діти України» та «Таврійські ігри». Голова райдержадміністрації Юрій Золкін привітав присутніх із святом української вишиванки та Днем Європи, а також вручив Вікторії Мироненко цінний подарунок, смартфон, який люб’язно надав директор ТОВ “Грінагротех” Юрій Долгій.