Прес-центр20 березня 2018, 09:03

Внесено зміни до статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»

До осіб з інвалідністю внаслідок війни належать також особи, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території проведення антитерористичної операції до 1 грудня 2014 року, а з 1 грудня 2014 року - на території проведення антитерористичної операції, де органи державної влади здійснюють свої повноваження, та в населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення, під час проведення антитерористичної операції.

Дія цього пункту не поширюється на осіб, засуджених за злочини проти основ національної безпеки України та злочини проти громадської безпеки.

Зв’язок інвалідності з пораненням чи іншим ушкодженням здоров’я, отриманим особами, зазначеними в цьому пункті, встановлюється за висновком медико-соціальної експертизи в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Особам, яким встановлена інвалідність з зазначених вище причин, необхідно звернутися до управління соціального захисту населення з відповідною довідкою МСЕК для встановлення статусу особи з інвалідністю внаслідок війни та отримання відповідного посвідчення.

Додаткову інформацію можна отримати за телефонами управління соціального захисту населення (06472)31345, (06472)31348, 066 809 01 04.