Прес-центр25 вересня 2018, 10:09

З 30 вересня знову курсуватиме поїзд «Лисичанськ-Київ-Лисичанськ»

З 30 вересня 2018 року знову курсуватимуть поїзди № 19 «Київ-Лисичанськ», по парних днях, та № 20 «Лисичанськ-Київ» – по непарних. З Києва потяг рушатиме о 21 год. 48 хв., з Лисичанська – о 20 год. 28 хв., час у дорозі – 11 год. 48 хв.

Час відправлення та прибуття зручний і для службовців, які направляються до столиці у відрядження, й для наших громадян з непідконтрольних територій, що подорожують Україною та мають встигнути перетнути КПВВ «Станиця Луганська» і дістатися Лисичанська.

Пасажирські вагони більш комфортабельні, з кондиціюванням.

Майже два роки тому «Укрзалізниця» скасувала потяг № 134/135 «Лисичанськ-Київ», що значно ускладнило пересування мешканців Луганщини. Весь цей час голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз вів перемовини на усіх рівнях щодо відновлення курсування прямого, більш швидкісного потягу до Києва.

Зокрема, були направлені звернення до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, заступника Міністра інфраструктури України Юрія Лавренюка, ПАТ «Українська залізниця» та народних депутатів від Луганщини. Тривалий час нам не відмовляли, але й не вирішували питання.

Нарешті, очільник області добився повернення потягу – прокоментував відновлення маршруту заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.