Прес-центр24 cічня 2019, 16:01

ЗА ЗАПИТОМ ОРГАНУ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ КОНТРОЛЮЮЧІ ОРГАНИ З 01.01.2019 ПОДАЮТЬ ЗВІТНІСТЬ У РОЗРІЗІ ДЖЕРЕЛ ДОХОДІВ

Державна фіскальна служба інформує, що Законом України від 23 листопада 2018 року № 2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» внесено зміни до Податкового кодексу України (далі – ПКУ), зокрема до ст. 12 ПКУ.
Так, п. 12.3 ст. 12 ПКУ доповнено новим п.п. 12.3.3, згідно з яким контролюючі органи відповідно до Бюджетного кодексу України подають органам місцевого самоврядування у розрізі джерел доходів звітність:
► про суми нарахованих та сплачених податків і зборів, суми податкового боргу та надмірно сплачених до місцевих бюджетів податків і зборів на відповідних територіях - щомісячно, не пізніше 10 числа місяця, що настає за звітним;
► про суми списаного податкового боргу; розстрочені і відстрочені суми податкового боргу і грошових зобов’язань платників податків; суми наданих податкових пільг, включаючи втрати доходів бюджету від їх надання - щокварталу, не пізніше 25 днів після закінчення звітного кварталу.
Це дає можливість місцевим радам мати актуальну інформацію про розмір платежів до бюджету кожного підприємця або юридичної особи зареєстрованих на відповідній території.
Зазначена звітність по платниках надається контролюючим органом за запитом органу місцевого самоврядування.