Прес-центр2 березня 2021, 10:03

Запрацював портал з питань вакцинації vaccination.covid19.gov.ua

Інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 важливо отримувати з надійних джерел. Такими є офіційні ресурси Міністерства охорони здоров’я України.

Зараз до них додається ще один – портал з питань вакцинації    https://vaccination.covid19.gov.ua, де можна дізнатися деталі про процес вакцинації, її етапи, а також отримати вичерпні відповіді на всі питання, що стосуються вакцин. Про це під час брифінгу сказав заступник Міністра охорони здоров’я України Ярослав Кучер.

«Програма вакцинації супроводжується великою кількістю фейків, відвертих маніпуляцій та недостовірної інформації щодо якості вакцин. На жаль, у нас програму вакцинації коментують навіть ті, хто не є експертами у цій сфері. Тому прошу в таких питаннях орієнтуватися на думку спеціалістів», – наголосив Ярослав Кучер.

Він зауважив, що на сайті Міністерства охорони здоров’я та сторінці у соцмережі Facebook, на офіційних сторінках міністра і його заступників є вся актуальна інформація щодо вакцинації. Додатково, щоб проводити ще ефективнішу роз’яснювальну роботу, МОЗ разом із партнерами запустив окремий інформаційний портал про вакцинацію. Він має версію для людей із порушенням зору. Найближчим часом буде працювати також мобільна і англомовна версія.

Як зазначив Ярослав Кучер, за останніми даними в Україні провакциновано понад 3000 людей.

Нагадаємо, що, відповідно до Дорожньої карти вакцинації, на першому етапі в Україні щеплення отримують медики, котрі працюють із хворими на COVID, бригади швидкої допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку, військових на фронті.

За матеріалами Міністерства охорони здоров’я України