Прес-центр26 жовтня 2017, 08:10

Завдання консультативного центру з надання допомоги з питань охорони праці посадовим особам сільськогосподарських підприємств району.

Станично – Луганське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області нагадує, що:

З листопада місяця 2017 року з метою допомоги сільськогосподарським підприємствам району в проведенні профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров’ю застрахованих, викликаних умовами праці, відновляє роботу консультативний центр, створений як тимчасово діючий орган на період з листопада по лютий щорічно, коли інтенсивність сільськогосподарських робіт зменшується.

Консультативний центр створений для підвищення рівня знань законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці посадових осіб сільськогосподарських підприємств, удосконалення системи управління охороною праці на підприємствах та мінімізації виробничого травматизму та професійних ризиків в агроформуваннях району.

Консультативний центр є загальнодоступним центром для юридичних та фізичних осіб - підприємців, які працюють в сільському господарстві та звернулися за консультацією, отриманням інформації, для розв'язання суперечних питань, які виникли в процесі трудової діяльності, або за допомогою в розробці профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров’ю застрахованих, викликаних умовами праці.

Основними завданнями консультативного центру є:

1. Надання консультацій посадовим особам сільськогосподарських підприємств з питань:

- законодавства з охорони праці та соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань;

- впровадження системи управління охороною праці та відомчого контролю на підприємствах;

- навчання, підвищення рівня знань працівників, які вирішують питання охорони праці;

- якості розслідувань нещасних випадків та професійних захворювань.

2. Поширення позитивного досвіду створення безпечних та нешкідливих умов праці серед сільськогосподарських підприємств району.

3. Надання допомоги в частині розроблення:

- комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативів безпеки та підвищення існуючого рівня охорони праці;

- профілактичних заходів;

- нормативних актів про охорону праці підприємств.

До роботи консультативного центру залучаються:

- страхові експерти з охорони праці Станично – Луганського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України;

- головний спеціаліст з медичного обслуговування та соціальної реабілітації, головний спеціаліст з юридичних питань та головний спеціаліст з відшкодування шкоди потерпілим Станично – Луганського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України;

- представники органів Держпраці (за їх згодою);

- представники профспілкових організацій (за їх згодою).

Консультативний центр знаходиться у будинку Станично – Луганського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області в кімнаті для прийому відвідувачів за адресою: Луганськая область, Станично – Луганський район, смт. Станиця Луганська, вул. Горького 2 «б», тел. (06472) 3-13-97, e-mail: stafon@ukrpost.ua. Графік роботи консультативного центру один раз на тиждень, кожну середу з 8 годин 30 хвилин до 12 годин 00 хвилин без перерви.