Прес-центр26 жовтня 2020, 10:10

Заволодіння бюджетними коштами Станично-Луганської селищної ради

За процесуального керівництва Луганської місцевої прокуратури № 2 завершено досудове розслідування стосовно службової особи комунального підприємства «Станічнік», за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Слідством встановлено, що у період з січня 2018 року по вересень 2019 року вказана службова особа, шляхом зловживання своїм службовим становищем, діючи за попередньою змовою з особою, матеріали стосовно якої виділені в окреме кримінальне провадження, здійснивши підроблення офіційної бухгалтерської документації заволоділи грошовими коштами комунального підприємства, яке фінансується з бюджету Станично-Луганської селищної ради у сумі 63510,20 гривень.

Наразі обвинувальний акт направлено до Біловодського районного суду Луганської області для розгляду.

 

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.