Прес-центр21 серпня 2020, 12:08

Звітуйтесь онлайн

На сьогодні більшість платників податків спілкуються з податковою службою за допомогою сучасних технологій, що дозволяє своєчасно формувати, подавати звіти та виконувати податкові зобов’язання без візиту до контролюючого органу. Для цього суб’єкту господарювання необхідно лише отримати ключ електронно-цифрового підпису в акредитованому центрі сертифікації ключів. Перевагами такого спілкування є: по-перше, при поданні звітності в електронному вигляді немає потреби відвідувати Центри обслуговування платників, що значно заощаджує час і кошти. По-друге, безкоштовним сервісом Державної податкової служби «Електронний кабінет» можна скористатись цілодобово як з персональних комп’ютерів, так і зі смартпристроїв.

Електронний кабінет складається із загальнодоступної відкритої частини, вхід до якої здійснюється без ідентифікації користувача, та приватної частини (особистого кабінету). Вхід до особистого кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого надавача електронних довірчих послуг або за допомогою ідентифікації через id.gov.ua (MobileID, BankID). За допомогою цього сервісу можна сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків.

Також платник може у режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації, а саме отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності тощо. Крім того, відсутня потреба у відстеженні змін форм бланків звітності - вони оновлюються автоматично.

 

Щоб перейти на подання звітності в електронному вигляді платнику податків необхідно:

  • отримати ключ електронно-цифрового підпису в одному з акредитованих центрів сертифікації ключів;

  • зареєструватися користувачем Електронного кабінету, розміщеному на сайті ДПС України (https://tax.gov.ua), за допомогою отриманого електронного ключа;

  • заповнити та надіслати засобами електронного зв’язку Заяву про приєднання до Договору про визнання електронних документів.

Після отримання підтвердження про приєднання до електронного документообігу можна звітувати до контролюючого органу в електронному вигляді. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою cabinet.tax.gov.ua або через вебпортал ДПС (tax.gov.ua).

Отримати консультації з питань електронного звітування можна у Центрі обслуговування платників Станично-Луганського управління (тел.. (06472) 3-13-62).

Отримати ключ електронно-цифрового підпису можна звернувшись до акредитованих центрів сертифікації ключів Луганської області:

м. Сєвєродонецьк

Пункт працює за попереднім записом. Телефон для запису та консультацій: (06452) 4-40-44.

    м. Сєвєродонецьк, бульвар Дружби Народів, 32А, 3 поверх, службове приміщення № 303


 

Реєстрація            пн - чт     з 10:00 до 17:00        

користувачів:       пт            з 10:00 до 15:45

 

обідня перерва:                   з 12:00 до 12:45

 

 

м. Старобільськ

Пункт працює за попереднім записом. Телефон для запису та консультацій: (06461) 2-05-78.

м. Старобільськ, вул. Шевченко, буд. 8

 

Реєстрація            пн - чт    з 10:00 до 17:00        

користувачів:       пт            з 10:00 до 15:45

 

обідня перерва:                   з 12:00 до 12:45

 

 

Станично-Луганське управління Головного управління ДПС у Луганській області