Прес-центр23 жовтня 2017, 15:10

21 жовтня Станично-Луганський район звітував на обласному огляді-конкурсі майстрів мистецтв та аматорів народної творчості Луганської області «Луганщина - світанок України»

21 жовтня Станично-Луганський район звітував на обласному огляді-конкурсі майстрів мистецтв та аматорів народної творчості Луганської області «Луганщина - світанок України» під гаслом «Квітуча Україна-мій рідний край». Святковий захід розпочався з зустрічі обласного журі короваєм та запальними піснями народного хору Великочернігівського СБК. У фойє РБК розташувалась виставка майстрів декоративно-ужиткового мистецтва нашого району, на якій були представлені роботи більш 50 майстрів народної творчості. На виставці членів журі вразило представлене різноманіття напрямків декоративно-ужиткового мистецтва: вишивка хрестиком, стрічками, бісером, гладдю, муліне, різьба по дереву, плетіння з проволоки, лозоплетіння, бісероплетіння, в'язання гачком, спицями, квілінг, декупаж, живопис, художній розпис по дереву, ляльки-мотанки, іграшки-тільда, вироби з природного матеріалу і багато іншого. Особливо були відзначені вишуканість і інтелігентність виставки, цікаве експозиційне рішення представлених робіт. Дуже зацікавили членів журі 
Обласному журі було преставлено відеопрезентацію про творчу роботу мережі закладів культури району за 2 роки та відеоролик про нематеріальну культурну спадщину.
У звітному концерті брали участь кращі творчі колективи та солісти Станично-Луганського району, саме: народна вокальна студія «Колорит» та народний ансамбль «Слов’янський луг» Станично-Луганського РБК, народний вокальний ансамбль «Черемшина» Петропавлівського СБК, Великочернігівський народний хор та народний ВІА «Руки Венеры» Валуйського КДЦ, народний ансамбль «Сударушка» Кідрашівського БК, дитячі колективи «Дека-денс», «Черевички» та «Золотое время». Під час звітнього концерта відбувся ще й підтвердження звання «народний» народної вокальної студії «Колорит» та народного ВІА «Руки Венеры» Валуйського КДЦ.
Завдяки зусиллям режисера, художнього керівника, музичного, світлового, технічного, сценічного оформлення та керівникам колективів - захід пройшов на високому рівні, що було гідно оцінено висококваліфікованим журі. Під час обговорення творчого звіту членами журі було висловлено спільну думку про високий художній рівень концерту, підготовки та оформлення виставки, організаційних і технічних моментах, дотримання культури сцени, режисерських ходів, подачі і звукоряду. Відзначено високий виконавський рівень усіх учасників заходу. Протягом усього концерту творчі номери ілюструвались на мультимедійному екрані. Нагородою всім учасникам концерту стали щирі аплодисменти глядачів та вдячність обласного журі. Найкращі колективи будуть запрошені на гала-концерт, який відбудеться у листопаді цього року у місті Сєвєродонецьк.