Прес-центр24 липня 2020, 15:07

24 липня 2020 року, голова райдержадміністрації Юрій Золкін взяв участь у роботі 48-ї сесії Станично-Луганської районної ради сьомого скликання.

24 липня 2020 року, голова райдержадміністрації Юрій Золкін взяв участь у роботі 48-ї сесії Станично-Луганської районної ради сьомого скликання. Сесія відбулася в залі засідань районної ради на чолі з головою райради Віктором Мягким та заступником голови райради Максимом Мироновим. З 34 депутатів райради були присутні 26.
Основні питання порядку денного:
1. Про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку Станично-Луганського району за І півріччя 2020 року.
2. Про затвердження змін та доповнень до Програми економічного і соціального розвитку Станично-Луганського району на 2020 рік.
3. Про затвердження змін та доповнень до Програми економічного і соціального розвитку Станично-Луганського району на 2020 рік.
4.Про звіт з виконання районного бюджету за І півріччя 2020 року.
5.Про внесення змін до районного бюджету на 2020 рік.
6.Про внесення змін до штатного розпису Станично-Луганської районної ради на 2020 рік.
7.Про призначення директора комунального закладу “Станично-Луганський районний центр реабілітації дітей з інвалідністю.
8.Про затвердження конкурсної комісії з проведення конкурсу на посаду керівників комунальних закладів середньої освіти Станично-Луганського району Луганської області.
9.Про внесення змін до Положення про конкурс на посаду керівників комунальних закладів загальної середньої освіти Станично-Луганського району Луганської області та затвердження його в новій редакції.
10.Про надання згоди на складання кошторисної документації та проведення капітального ремонту санітарних вузлів будівлі школи (І поверх) комунального закладу “Валуйська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 Станично-Луганського району Луганської області”.
За підсумками засідання прийняті відповідні проєкти рішення.
На жаль, по двом питанням, а саме: “Про затвердження конкурсної комісії з проведення конкурсу на посаду керівників комунальних закладів середньої освіти Станично-Луганського району Луганської області” та “Про внесення змін до Положення про конкурс на посаду керівників комунальних закладів загальної середньої освіти Станично-Луганського району Луганської області та затвердження його в новій редакції” депутати не дійшли згоди, що своєю чергою унеможливлює проведення конкурсу та призначення директорів у трьох навчальних закладах району. А також, не було затверджено типовий контракт, який був додатком до положення, в наслідок чого не будуть укладені контракти з директорами шкіл, що є порушенням чинного законодавства про освіту.
Виходячи з даної ситуації, голова райдержадміністрації Юрій Золкін терміново направив листи до громадської ради при РДА та до Станично-луганської районної ради, з проханням надати персональний склад комісії та ініціювати проведення позачергової сесії задля виконання вимог чинного законодавства про освіту.
З результатами поіменного голосування можна ознайомитися за посиланням http://www.radastn.gov.ua/index.php/9-novini/539-poimenne-golosuvannya-35