Прес-центр24 cічня 2019, 13:01

День зовнішньої розвідки України

Дорогі друзі!
22 листопада 2018 року Президент України підписав Указ № 381/2018 про затвердження 24 січня Днем зовнішньої розвідки України.
Цим указом Президент України вперше в історії української державності встановив офіційне свято українських розвідників.
Символічним є і обраний для цього свята день. Саме 24 січня 1919 року в Українській Народній Республіці було створено перший підрозділ загальнодержавної розвідки. З цього дня у складі Політичного департаменту Директорії УНР почав функціювати відділ закордонної інформації з метою проведення розвідувальної роботи щодо активно діючих проти УНР ворогів, а також стосовно країн – потенційних супротивників.
24 січня 2019 року зовнішня розвідка України на державному рівні урочисто святкуватиме своє 100-річчя, віддаючи шану цій славетній сторінці в багатовіковому літописі нашої держави та відроджуючи національну розвідувальну ідентичність.
В сучасних умовах Служба зовнішньої розвідки змушена діяти в умовах підвищеної небезпеки та вирішувати надскладні завдання, пов’язані з воєнними, інформаційними, економічними та іншими загрозами для нашого суспільства. Від професіоналізму українських розвідників залежить безпека держави, успіх у протистоянні агресору і проведення внутрішніх реформ.
Щиросердечно вітаємо усіх причетних із професійним святом!
Бажаємо усім українським розвідникам МИРУ, щастя, здоров’я, професійних успіхів та перемог у відстоюванні інтересів Української держави!
Слава Україні! Героям Слава!

Голова райдержадміністрації Юрій ЗОЛКІН
Голова районної ради Віктор МЯГКИЙ