Прес-центр30 липня 2018, 17:07

Прикордонники лисичанського загону зі складу Об’єднаних сил нагадують правила перетину лінії зіткнення

Прикордонники, які несуть службу у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Станиця Луганська», зі складу Об’єднаних сил, продовжують виявляти громадян без належно оформлених документів на перетин лінії зіткнення із тимчасово окупованою частиною Луганської області.

Головною причиною відмови у перетині лінії зіткнення являється відсутність у громадянина дозволу фізичної особи, який видається встановленим порядком Координаційним центром чи Координаційною групою. Нагадуємо, для того, щоб перевірити наявність даного дозволу, потрібно відвідати особисту сторіночку користувача на сайті Служби безпеки України у розділі «Реєстр дозволів для переміщення осіб в районі проведення АТО». Слід врахувати, що загальний термін отримання реєстру дозволів представниками Держприкордонслужби України становить 13 діб. Протягом 10 діб уповноважені особи правоохоронних та контролюючих органів здійснюють перевірку осіб з прийняттям відповідного рішення уже, після надання дозволу фізичній особі або його припинення, КГ та КЦ формують електронний реєстр та у термін не пізніше 3-х робочих днів передають його до відповідного підрозділу Держприкордонслужби України.

Загалом, з початку року прикордонники відмовили у перетині лінії зіткнення більше двом тисячам громадян з причини відсутності дозволу фізичної особи.

Лисичанський прикордонний загін звертається до громадян завчасно готуватися до перетину лінії зіткнення із тимчасово окупованою територією Луганської області.

 

 

Прес – служба

Лисичанського прикордонного загону