Прес-центр1 серпня 2018, 08:08

Рятувальники Луганщини продовжують допомагати громадянам на контрольному пункті в`їзду-виїзду «Станиця Луганська»

Співробітники ДСНС Луганщини продовжують допомагати громадянам на контрольному пункті в`їзду-виїзду «Станиця Луганська». З  06:00 до 20:00 працює Пункт надання допомоги населенню, в якому чергують рятувальники. Якщо необхідно сховатися від дощу, пекучого сонця або Ви з вашою дитиною просто втомились — рятувальники завжди запросять до Пункту надання допомоги населенню у намет, де кожен зможе відпочити. Також рятувальники співпрацюють з представниками міжнародних організацій, тому, звернувшись по допомогу - рятувальники миттєво нададуть номери телефонів, наприклад фахівця з юридичних питань.

Також до намету часто звертаються громадяни з обмеженими фізичними можливостями. Рятувальники на візках доправляють громадян від Пункту надання допомоги населенню до лінії розмежування сторін або у зворотному напрямку. Крім того, на КПВВ “Станиця Луганська” у пункті надання першої медичної допомоги чергує фельдшер — співробітник ДСНС Луганщини. Вам завжди у медичному модулі зроблять обстеження та за потребою, нададуть медичні препарати або викличуть карету швидкої медичної допомоги. За роки служби на КПВВ до фельдшерів звернулися тисячі громадян, які отримали кваліфіковану та вчасну допомогу, за що на адресу Головного управління ДСНС України у Луганській області неодноразово надходили листи-подяки.

Необхідно зауважити, що рятувальники на пункті пропуску також проводять з громадянами інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо правил безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Співробітники ДСНС Луганщини інформують про види та характеристики ВНП. Співробітники Служби порятунку наголошують, в разі “зустрічі” з вибуховою знахідкою не чіпати, не пересувати її не наносити удари та не намагатись розібрати її, а негайно телефонувати за номерами “102” або “101”. Рятувальники наголошують, що Служба порятунку завжди поруч та у будь-який час, будь-де та за любих обставин допоможе кожному, хто цього потребує!