Прес-центр22 червня 2018, 13:06

Рятувальники провели профілактичні бесіди з представниками органів місцевого самоврядування

22 червня інспектори Станично-Луганського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області завітали до сільських та селищних рад району, де з представникам органів місцевого самоврядування провели профілактичні бесіди. Під час спілкування з громадянами, рятувальники нагадували основні правила пожежної безпеки, закликали не провокувати пожежі в екосистемах та роз’яснювали правила безпечної поведінки поблизу річок, ставків та озер.

Співробітники ДСНС наголошували на необхідності дбати про належний протипожежний стан власних помешкань, дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки в побуті, зокрема, не палити у ліжку, слідкувати за станом та справністю електромережі, а у разі виходу з приміщень не залишати увімкненими телевізори, праски тощо.

Також, рятувальники зауважували на тому, щоб дорослі не залишали дітей без нагляду, тримали запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях. Крім того, рятувальники розповідали про наслідки випалювання сухої трави та сміття, особливо поруч із господарчими будівлями та поблизу лісових масивів, особливо в спекотну та вітряну погоду. Співробітники Служби порятунку наголошували, що у разі виявлення пожежі необхідно не панікувати, а відразу телефонувати за номером 101. Наприкінці бесід, рятувальники вручали тематичні листівки з правилами безпеки життєдіяльності у літній період.