Прес-центр25 вересня 2018, 11:09

Шановні мешканці Станично-Луганського району

З початком навчального року, до райдержадміністрації, почастішали звернення щодо харчування учнів у школах району. Згідно законодавства України, право на безкоштовне харчування в школах мають:

діти сироти;

діти, які позбавлені батьківського піклування;

діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних та інклюзивних класах;

учні 1-4 класів із малозабезпечених сімей.

Але, розуміючи сьогоденну ситуацію, за ініціативи райдержадміністрації, депутати Станично-Луганської районної ради одностайно проголосували за виділення коштів з районного бюджету на харчування всіх учнів 1-4 класів, всіх шкіл району на протязі 2018 року. За інформацією відділу освіти райдержадміністрації, як розпорядника коштів на харчування та відповідального за організацію харчування у школах, на даний час, з районного бюджету усі закупівлі продуктів фінансуються своєчасно. Як наслідок усі школи району забезпечені продуктами харчування, які можливо закупити через систему електронних торгів Prozorro.

Що стосується харчування учнів 5-11 класів. На жаль, економічна ситуація у районі не дозволяє забезпечити харчування усіх учнів. Тому, ще на початку цього року, райдержадміністрація та депутати районної ради, звернулись до сільських/селищних рад з проханням з бюджетів сіл/селищ профінансувати закупівлю продуктів на харчування учнів 5-11 класів, шкіл, що знаходяться на їх території. Тобто, там де сільська/селищна рада виділили кошти на закупівлю продуктів, учні 5-11 класів також безкоштовно харчуються, але вже за кошти сільських/селищних бюджетів. Там де сільська/селищна рада не спромоглась або не захотіла виділити кошти на харчування, учні 5-11 класів мають можливість самостійно придбати обід у шкільній столовій, але вже за кошти батьків. Причому вартість обіду складається лише з вартості продуктів. Вартість приготування та обслуговування не додається, що значно здешевлює вартість обіду.