Прес-центр11 жовтня 2019, 09:10

Станично-Луганське управління ГУ ДФС у Луганській області інформує

Платники Станично-Луганського, Біловодського та Міловських районів сплатили понад 10 млн грн на розвиток українського війська

Станом на 01 жовтня 2019 року платники Станично-Луганського.Біловодського та Міловських районів сплатили до бюджету 10,7 млн грн військового збору.

Як повідомив начальник Станично-Луганського управління ГУ ДПС у Луганській області Сергій КАЛІНІН, що порівняно з відповідним терміном минулого року надходження цього платежу зросли на 1,7 млн гривень.

Лише у вересні цьогоріч мешканці регіону сплатили 1,4 млн грн «патріотичного» збору, що на 0,3 млн грн більше, ніж торік.

Зауважимо, що військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставка цього платежу становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за сплату збору до бюджету при нарахуванні доходів у вигляді заробітної плати на користь платника податків є роботодавці.

 

Підприємці Станично-Луганського,Біловодського та Міловського районів платили понад 24 мільйонів гривень єдиного податку

З початку року суб'єкти підприємництва-фізичні особи сплатили до місцевого бюджету 24,8 мільйонів гривень єдиного податку, що на 1,8 мільйона або на 8 відсотків перевищує надходження за цей же період 2018 року.

Усього на території обслуговування Станично-Луганського управління ГУ ДФС у Луганській області станом на 1 вересня 2019 року зареєстровано 2068 суб'єкти господарювання-фізичні особи, з яких 1108 платників єдиного податку. Кількість зареєстрованих "єдинників" зросла на 39 осіб.

Переважна більшість суб'єктів господарювання обрали другу групу спрощеної системи оподаткування.

 

Майже 148 мільйонів гривень ПДФО надійшло до казни від платників податків Станично-Луганського управління за січень-серпень 2019 року

 

За січень-серпень 2019 року до казни надійшло ПДФО в сумі 147,4 млн. гривень. Приріст надходжень в порівнянні з аналогічним періодом минулого року становить 17 %, або надійшло на 21,4млн. гривень більше.

Приріст надходжень податку на доходи фізичних осіб відбувся за рахунок наступних факторів:

- створення нових робочих місць на новостворених підприємствах;

- зростання фонду оплати праці;

- легалізація найманої праці.

За вісім місяців 2019 року для забезпечення соціального захисту мешканців Станично-Луганського,Біловодського та Міловського районів надійшло понад 124 млн грн єдиного внеску

Впродовж січня-серпня поточного року працівники Станично-Луганського управління забезпечили надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на загальну суму 124.4 млн гривень. Якщо порівняти цей показник з аналогічним періодом 2018 року, то у цьому році ЄСВ сплачено на 21,7 млн грн більше.

При цьому лише у серпні 2019 року платники єдиного внеску перерахували на рахунки Держказначейства 15,9 млн грн, що на 3,1 млн грн більше минулорічних серпневих надходжень.

Нагадуємо, що єдиний внесок засобами програмного забезпечення автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в Державній казначейській службі до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.

Станично-Луганське управління

Головного управління ДПС у Луганській області