Прес-центр6 липня 2018, 09:07

У Харкові 2-3 липня пройшла Четверта національна (не)конференція незалежної вчительської спільноти EdCamp Ukraine, яка є альтернативним державному способом підвищення кваліфікації педагогів.

У заході взяли участь глава МОН Лілія Гриневич, очільниця Харківської державної облдержадміністрації Юлія Світлична та уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба.
Також у (не)конференції беруть участь майже тисяча вчителів та експертів у сфері освіти з України та 11 інших країн.
Учні та учениці Станиці Луганської були вже другий рік поспіль були запрошені на Національну (не)конференцію EdCamp Ukraine.
Ми висловлюємо свою шану та вдячніть команді EdCamp Ukraine та Благодійний фонд Сергія Жадана за підтримку і фінансове забезпечення перебування дітей на головній події для вчительства.
Під час (не)конференції до збірного класу завітала міністерка освіти Лілія Гриневич та поспілкувалась з дітьми про те, якою вони хочуть бачити школу. Приємним сюрпризом також стала зустріч з відомою телеведучою Наталією Мосейчук.
Протягом двох днів для учнів та учениць збірного класу було проведено чимало цікавих заходів, але найголовніше – це уроки у форматі НУШ. Спеціальна інтеграційна сесія знайомства від LEGO FOUNDATION, спеціальний урок від КОКА-КОЛА БЕВЕРІДЖИЗ УКРАЇНА ЛІМІТЕД «Знай і сортуй правильно», спеціальний антикорупційний урок від Програми розвитку ООН 
в Україні «Корупція: як протидіяти в реальному житті», відкритий урок з української літератури «Василь Голобородько – поет і громадянин», спеціальний урок-екскурсія від АСОЦІАЦІЇ ВЕЛОСИПЕДИСТІВ КИЄВА, відкритий інтегрований урок з географії та історії «Продовольча проблема як одна з глобальних проблем людства», відкритий інтегрований урок з математики, української мови і літератури, мистецтва, історії «Математична альтанка: теплі історії про кохання», спеціальний антикорупційний урок від USAID «Як корупція краде можливості». А також прогулянка містом, організована Фондом Сергія Жадана.
На подію також були запрошені регіональні координаторки EdCamp Ukraine Ірина Прибінська, головна спеціалістка відділу освіти та Людмила Швандарева, директорка Валуйської ЗОШ №2, які отримали спеціальні відзнаки.
Під час церемонії закриття Четвертої національної (не)конференції EdCamp Ukraine прапор спільноти було передано до колекції прапорів Станиці Луганської.