Прес-центр15 травня 2018, 16:05

В Станиці-Луганській проведено протипожежні тренування

14 травня на території КУ «Стадіон «Нива» були проведені спільні протипожежні тренування органів цивільного захисту Станично-Луганської РДА, ДП «Станично-Луганське досвідне лісомисливське господарство», Станично-Луганського МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області та керівників сільських та селищних рад Станично-Луганського району.

Навчання проведено на виконання рішення Районної комісії з питань ТБ та НС, з метою підвищення техногенної безпеки, відпрацювання дій органів цивільного захисту при виникненні пожеж.

У навчанні була задіяні 2 одиниць техніки ДПРЧ-24 - автоцистерни пожежні АЦ-4-60 (5309)-505М та 5 одиниць техніки ДП «Станично-Луганське ДЛМГ» - автоцистерна пожежна АЦ-40 Камаз 41118, автоцистерна пожежна АЦ-40 (Амур-531340), пожежний модуль АЛП-5 на базі УАЗ390945, які призначені для доставлення до місця пожежі бойового розрахунку, засобів пожежогасіння, пожежно-технічного оснащення та використовуються для гасіння пожеж, та 2 трактори: МТЗ1221.2 та МТЗ82 з ґрунтообробними знаряддями: АГД-2,4 та пожежним плугом, що використовуються для створення та догляду за мінералізованими смугами.

На тренуванні була продемонстрована робота зазначеної техніки при гасінні умовної пожежі, а також продемонстровано гасіння загоряння первинними засобами пожежогасіння – ранцевими лісовими вогнегасниками. Було обговорене питання протипожежного облаштування лісових насаджень та населених пунктів району.