Прес-центр23 грудня 2020, 11:12

Затримано наркоторговця, який збував ацетильований опій у Станично-Луганському районі

За процесуального керівництва Луганської місцевої прокуратури №2  слідчими Станично-Луганського відділу поліції спільно з оперативниками Управління карного розшуку Нацполіції в Луганській області викрито наркоторговця, який займався незаконним виготовленням, зберіганням та збутом ацетильованого опію.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 40-річний житель Станично-Луганського району систематично збував за грошову винагороду небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – ацетильований опій.

22 грудня 2020 року під час чергового факту збуту наркотичного засобу за участі співробітників батальйону поліції особливого призначення Головного управління Нацполіції в Луганській області чоловіка затримано у порядку ст.208 КПК України.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання вказаної особи виявлено та вилучено сировину для виготовлення ацетильованого опію та велику кількість шприців. Також встановлено, що чоловік сам тривалий час вживає наркотичні засоби.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виготовлення, зберігання з метою збуту та збут небезпечного наркотичного засобу) та обрання запобіжного заходу.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.